Image description

Davenham Extension 

Description:


Located within the small area of Davenham, this two storey cottage extension manages to capture a simplistic design relating to its existing red brick building. 

 

On the ground floor, the open plan extension will accommodate the dining area which will be fitted with floor to ceiling glass panels, overlooking the fields at the rear of the house. Sky lights fitted within the roof of the dining area will allow for natural light to flood into the space illuminating the inside during the sunny days. 


On the first floor, the second extension manages to create enough space for an extra bedroom. A careful consideration of matching the bricks to the existing building makes the extension appear apart of the original house. 

 




Current Stage:


> Pre-planning


> Planning


> Building Regulations


> Detailed Design


> Construction


> Completion

Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description